To print higher-resolution math symbols, click the
Hi-Res Fonts for Printing button on the jsMath control panel.

jsMath
Loading jsMath...
 

De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Re: Irrationele oplossingen en som

 Dit is een reactie op vraag 92482 
Als laatste: hoe kom je dan aan -6 en 6? ik snap dat dit op -36 uitkomt, maar het gaat om 36? Het gaat mij om de -

Ruth
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - maandag 5 juli 2021

Antwoord

Ik dacht dat (-6)2 gelijk is aan 36. Toch?

Je kunt het zien als:

\eqalign{ & x^2 = 36 \cr & x = - \sqrt {36} \vee x = \sqrt {36} \cr & x = - 6 \vee x = 6 \cr}

Links en rechts de wortel nemen kan dus wel, maar dan krijg je wel twee oplossingen. Eentje met een min en een zonder min.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 5 juli 2021



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics