To print higher-resolution math symbols, click the
Hi-Res Fonts for Printing button on the jsMath control panel.

jsMath
Loading jsMath...
 

De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Evaluatieproef

Beste,

Kunt u mij op gang trekken met deze opgave?

Bij een evaluatieproef worden 20 vragen gesteld. Naast elke vraag staan 4 mogelijke antwoorden vermeld, waarvan één het juiste is. Een proefpersoon kiest voor elke vraag lukraak een antwoord. De testscore wordt bepaald door voor elk goed antwoord een punt toe te kennen en voor elk verkeerd antwoord één derde van een punt af te trekken.
  1. Bereken de kans op een positieve testscore.
  2. Bereken de verwachtingswaarde van de testscore.

Amber
3de graad ASO - maandag 24 mei 2021

Antwoord

Neem X:aantal vragen goed.

a.

Voor een positieve uitslag geldt:

X - \frac{1}{3}\left( {20 - X} \right) > 0

Met de binomiale verdeling:

X: aantal goed
n=20
p=\frac{1}{4}

Gevraagd:
P(X>5)

Binomiale verdeling

p= n= k=

P(X=k)=P(X<=k)=P(X>k)=

Conclusie?

b.

E(X)=20·\frac{1}{4}=5
Het aantal punten is dan 0.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 24 mei 2021



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics