Loading jsMath...
 

De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Hoe bereken je de hoek tussen de wijzers van de klok?

 Dit is een reactie op vraag 91903 
Dank voor uw reactie. Ik bedoel echter de hoek tussen de wijzers als zeer precies symmetrisch staan rond de twaalf, het is dan iets tussen de 8 en 9 minuten over tien. Het is best ingewikkeld.

Emilio
Iets anders - dinsdag 6 april 2021

Antwoord

Als je uitgaat van 10:x uur, dat is (zeg maar) x minuten over 10 dan geldt op dezelfde manier als net:

q91904img1.gif
\eqalign{ & \alpha = 6x \cr & \beta = 360 - \frac{1} {2}\left( {600 + x} \right) \cr & \alpha = \beta \cr & 6x = 360 - 300 - \frac{1} {2}x \cr & 6\frac{1} {2}x = 60 \cr & x = 9\frac{3} {{13}} \cr}

Dus om 9\frac{3} {{13}} minuten over 10 zijn de hoeken precies even groot. Dat gaat nog wel...

Leuke vraag!

Naschrift
Die hoek is dan ongeveer gelijk aan 55o23'04.62''

Naschrift II
Je kunt ook zeggen ongeveer om 9 minuten en 14 seconden over 10.

Zie Toppr answr

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 6 april 2021



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics