De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Het SVP bepalen van een rechte

Hallo,

Ik zit vast met de volgende vraag:

Geef een SVP van een rechte door een punt p(-1,1,4)
evenwijdig aan het vlak alfa: x-2y+3z-7=0 en loodrecht op de rechte met stelsel: x+y-7=0;x-2y+3z=0.

Ik weet niet hoe ik de richtingsgetallen moet vinden van A.

Alvast bedankt!

Sam
3de graad ASO - zaterdag 2 januari 2021

Antwoord

Vind een loodvlak op de laatste rechte. Denk nu even na: de gezochte rechte moet in het loodvlak liggen én evenwijdig zijn aan alfa. Maak een schets en je ziet meteen welke rechte(n) daaraan voldoe(t)(n).

js2
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 2 januari 2021



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics