De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Re: Re: Re: Analyse van meer variabelen

 Dit is een reactie op vraag 90833 
Beste KpHart,

Hartelijk dank voor uw nuttige toelichting.
Hier zijn de oplossingen:
  • x = 1, y = 1 een oplossing van x2 - 2y2 = 1, de bijbehorende men n krijg ik door m - 3n =1 en 2n -1= 1 op te lossen: n = 1 en m = 4 (Bij u was 3...?)
  • x = -1, y = -1 een oplossing van x2 - 2y2 = 1, de bijbehorende men n krijg ik door m - 3n = -1 en 2n -1= - 1 op te lossen: n = 0 en m = -1
  • x = 1, y = -1 een oplossing van x2 - 2y2 = 1, de bijbehorende men n krijg ik door m - 3n = 1 en 2n -1= - 1 op te lossen: n = 0 en m = 1
  • x = -1, y = 1 een oplossing van x2 - 2y2 = 1, de bijbehorende men n krijg ik door m - 3n = -1 en 2n -1= 1 op te lossen: n = 1 en m = 2
Dit zijn de oplossingen:
(4,1); (-1,0); (1,0) en (2,1)

Ik heb heel erg veel van geleerd. Hartelijk dank.

Met vriendelijke groet,
M

M
Student hbo - zondag 1 november 2020

Antwoord

Die $m=4$ klopt; dat zal ik nog even verbeteren.

En zo krijg je dus voor elke verdere oplossing uit het artikel van Stevenhagen weer vier oplossingen van je probleem.

kphart
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 1 november 2020



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3