De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Punten raaklijn vinden

 Dit is een reactie op vraag 90788 
Ja, dat is me gelukt. Dankuwel! Ik heb een ander opgave waarvan f(x)=x3-x2 evenwijdig met y-x+2=0. Hiervan moet ik ook de punten vinden maar dit zijn er 2. Eén is (1,0) wat ik wel heb gevonden maar het ander is (-1/3,-4/27), hoe kom je aan deze punten?

Melike
Student universiteit België - zondag 25 oktober 2020

Antwoord

De afgeleide is f'(x)=3x2-2x. De richtingscoëfficiënt van de raaklijn is 1. Dat geeft de volgende vergelijking om op te lossen:

3x2-2x=1
...
x=1 of x=$-\frac{1}{3}$

...en dan ben je er al bijna...

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 25 oktober 2020
 Re: Re: Punten raaklijn vinden 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics