Loading jsMath...
 

De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Rekenen met logaritmen

Bereken:

\eqalign{\sqrt {\left( {\frac{{\left( {30\pi } \right)^{90} \cdot 2000^{14} }} {{0,035^{10} }}} \right)^3 }}

Ik kan deze vraag niet oplossen. Kunt u aub mij helpen met deze vraag.
Dank u wel.

Riffat
3de graad ASO - vrijdag 23 oktober 2020

Antwoord

Ik zal je een voorbeeld geven. Als je dat begrijpt dan kan je 't zelf ook.

\eqalign{ & x = \sqrt {\left( {\frac{{7^6 \cdot 5^{10} }} {{3^4 }}} \right)^3 } \cr & x = \left( {\frac{{7^6 \cdot 5^{10} }} {{3^4 }}} \right)^{\frac{3} {2}} \cr & \log (x) = \log \left( {\left( {\frac{{7^6 \cdot 5^{10} }} {{3^4 }}} \right)^{\frac{3} {2}} } \right) \cr & \log (x) = \frac{3} {2} \cdot \log \left( {\frac{{7^6 \cdot 5^{10} }} {{3^4 }}} \right) \cr & \log (x) = \frac{3} {2} \cdot \left( {\log \left( {7^6 } \right) + \log (5^{10} ) - \log (3^4 )} \right) \cr & \log (x) = \frac{3} {2} \cdot \left( {6 \cdot \log \left( 7 \right) + 10 \cdot \log (5) - 4 \cdot \log (3)} \right) \cr & \log (x) = 9 \cdot \log \left( 7 \right) + 15 \cdot \log (5) - 6 \cdot \log (3) \cr & \log (x) \approx 15,2277049 \cr & x \approx 10^{0,2277049} \cdot 10^{15} \cr & x \approx 1,689292679 \cdot 10^{15} \cr}

Gebruik een rekenmachine waar nodig. Jouw opgave zou nu geen probleem meer moeten zijn.

Succes!
Rekenregels voor logaritmen

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 24 oktober 2020



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics