Loading jsMath...
 

De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Differentiëren van een natuurlijke logaritme

 Dit is een reactie op vraag 90751 
Tot daar ben ik wel geraakt maar ik snap niet hoe ik die 1e term kan uitwerken? Is dat maal het omgekeerde ?

Melike
Student universiteit België - donderdag 22 oktober 2020

Antwoord

Je krijgt:

\eqalign{ & f'(x) = \frac{1} {{\frac{{1 + x}} {{1 - x}}}} \cdot \left( {\frac{{1 \cdot \left( {1 - x} \right) - (1 + x) \cdot - 1}} {{\left( {1 - x} \right)^2 }}} \right) \cr & f'(x) = \frac{1} {{\frac{{1 + x}} {{1 - x}}}} \cdot \left( {\frac{{1 - x + 1 + x}} {{\left( {1 - x} \right)^2 }}} \right) \cr & f'(x) = \frac{1} {{\frac{{1 + x}} {{1 - x}}}} \cdot \frac{2} {{\left( {1 - x} \right)^2 }} \cr & f'(x) = \frac{{1 - x}} {{1 + x}} \cdot \frac{2} {{\left( {1 - x} \right)^2 }} \cr}

Je vermenigvuldigt de teller en noemer van de eerste term met 1-x en dan schiet het al lekker op.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 22 oktober 2020
 Re: Re: Differentiëren van een natuurlijke logaritme 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics