Loading jsMath...
 

De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Limiet van een f(x)

Goede morgen,
Ik ben vastgeraakt met volgende oefen,iong
limiet x( + oneindig).
f(x)={√(x+2)+3√(8x3-6x2+5)}/√(x2-4x+5)
Heb al geprobeerd met de identiteit voor derde macht
a3-b3=(a-b)(a2+ab+b2).
Maar ik kom er niet ver mee.
Enige hulp is altijd welkom.
Groetjes

Rik Le
Iets anders - dinsdag 14 juli 2020

Antwoord

Je kunt teller en noemer delen door x:

\eqalign{ & \mathop {\lim }\limits_{x \to \infty } \frac{{\sqrt {x + 2} + \root 3 \of {8x^3 - 6x^2 + 5} }} {{\sqrt {x^2 - 4x + 5} }} \cr & \mathop {\lim }\limits_{x \to \infty } \frac{{\frac{{\sqrt {x + 2} }} {x} + \frac{{\root 3 \of {8x^3 - 6x^2 + 5} }} {x}}} {{\frac{{\sqrt {x^2 - 4x + 5} }} {x}}} \cr}

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 14 juli 2020



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics