De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Cartesiaanse vergelijking

Hoi,

Ik zit vast met een specifieke opgave. Ik heb 2 punten gekregen: A(2,3,1) en B(0,1,-1). A en B behoren tot het vlak $\alpha$ en $\alpha$ is evenwijdig met de y-as. Er wordt gevraagd om een cartesiaanse vergelijking op te stellen voor alfa maar daarvoor heb toch een 3de punt nodig? En hoe kan ik dit 3de punt vinden vanuit de evenwijdigheid met de y-as?

Alvast bedankt!
Groetjes

Sam
3de graad ASO - woensdag 13 mei 2020

Antwoord

Je kunt een vectorvoorstelling opstellen van $\alpha$. Neem als steunvector bijvoorbeeld A. Je hebt dan twee richtingsvectoren nodig voor het opspannen van het vlak.

Neem $
\overrightarrow {AB}
$ en $
\left( {\begin{array}{*{20}c}
0 \\
1 \\
0 \\
\end{array}} \right)
$.

Als de vectorvoorstelling hebt kan je daarmee ook de vergelijking opstellen.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 13 mei 2020



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3