De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Een factor aan links van de teken krijgen

Beste Wisfaq,

Onderstaande formule wordt toegepast om A te bepalen. overige factoren zijn normalieter bekend (Alle factoren incl. de onbekenden hebben altijd een positieve waarde).

A·f=M/{d-c[{d-(d2-[4cM/(a·b·f)])^0,5}/(2c)]}

Nu wil ik deze formule anders gebruiken. Ik wil "M" als onbekende i.p.v. "A".

Ik heb meerdere pogingen gedaan om "M" aan de linkerkant van de = teken te krijgen, maar dat lukt me niet. factor "M" komt namelijk twee keer voor in de formule. zowel in de teller als in de noemer. in de noemer is deze bovendien ook nog 'genesteld'.

Zou u mij kunnen helpen om de formule om te bouwen zodat
de nieuwe gedaante eruit komt te zien zoals hieronder:
M=....

Bij voorbaat dank!

Grt,

Carlos

carlos
Student hbo - dinsdag 3 maart 2020

Antwoord

Hallo Carlos,

Weet je zeker dat alle haakjes goed staan? Volgens mij is jouw formule nu te schrijven als:

q89260img1.gif

In dat geval kan je in de breuk onder de grote breukstreep de factor c gelijk wegdelen, die factoren c zijn dan overbodig. Het lijkt me niet logisch dat er overbodige factoren in een formule staan ...

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 3 maart 2020



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3