De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Ruimtemeetkunde

 Dit is een reactie op vraag 89242 
Hoe moet ik de vergelijking van het vl(ABC) vinden?
Dat is toch x-x1/x2-x1 = y-y1/y2-y1= z-z1/z2-z1?
en als ik de coordinaat van punt B invul in de vergelijking kom ik uit op 0
-10x+5z+15=0

k
Student universiteit België - zaterdag 29 februari 2020

Antwoord

De vergelijking die jij geeft is de cartesiaanse vergelijking van een rechte. Maar het gaat hier om een vlak. Er zijn verschillende manieren om de cartesiaanse vergelijking van een vlak te vinden:

1. Door de parameters uit de parametervergelijking te elimineren (via substitutie of door de determinant van de geassocieerde matrix gelijk te stellen aan nul).

2. Door uit te gaan van de vergelijking ux+vy+wz+t=0 en deze drie maal in te vullen met de gegeven punten, dan bekom je een stelsel met onbekenden (u,v,w,t).

Ik zou de theorie nog eens grondig doornemen voor aan stevige oefeningen als bovenstaande te beginnen.

js2
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 1 maart 2020



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3