|
|
\require{AMSmath}
Logaritmische vergelijkingen
Kan iemand mij misschien helpen met deze vergelijking: 10log x4 = 1+ 10log 5 + 10log x (x0) (Hierbij is 10 steeds het grondtal, ik bedoel dus niet 10*log maar tien log.) Ik zou het erg op prijs stellen als iemand mij zou kunnen laten zien hoe ik dit kan oplossen, ik kom er namelijk echt niet uit. Alvast bedankt!
Fred V
Leerling mbo - donderdag 20 maart 2003
Antwoord
Hoi, Het grondtal 10 mag je ook weglaten. Het linkerlid LOGx4 herschrijf je tot 4·LOGx De rest is vrij simpel vind ik zelf. LOG x4= LOG5 + LOGx + 1 4·LOGx = LOG5 + LOGx +1 3·LOGx = LOG5 + 1 LOGx = (LOG5 + 1)/3 LOGx = 0,5663 x = 3,6840 Groetjes
pl
|
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 20 maart 2003
|
|
home |
vandaag |
bijzonder |
gastenboek |
statistieken |
wie is wie? |
verhalen |
colofon
©2001-2024 WisFaq - versie 3
|