De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: K bepalen zodat 4 punten coplanair zijn

 Dit is een reactie op vraag 82334 
Dag,

Is er geen makkelijkere manier om dit op te lossen?

Alvast bedankt
Yosra

yosra
3de graad ASO - zondag 10 maart 2019

Antwoord

Hier is gebruik gemaakt van een eigenschap met behulp van determinanten.
Je kunt ook werken zonder determinanten, maar dit is omslachtiger.
Je kunt de vergelijking van het vlak opstellen door de punten A,B en C.
Je bekomt dan :
4.x + (k+2).y + (k-2).z = k2 + 4.k + 12
Punt D moet dan tot dit vlak behoren, dus we vullen D in in deze vergelijking :
4 + k2 + 2.k + p.k -2.p = k2 + 4.k + 12
2.k - p.k + 2.p + 8 = 0
Waaruit :
k.(p-2) = 2.p + 8
en
k = 2.p+4)/p-2
Ok?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 10 maart 2019
 Re: Re: K bepalen zodat 4 punten coplanair zijn 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics