De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Productregel en somregel

 Dit is een reactie op vraag 87281 
Ja duidelijk! Bedankt voor uw vlugge reactie! Ik snap alleen niet waarom het boek het zo heeft uitgewerkt. Bij andere opgave's doen ze dit veel eenvoudiger. Maar ik heb weer wat geleerd!

Groetjes
Stijn

Stijn
Cursist vavo - zaterdag 15 december 2018

Antwoord

't Is niet fout en 't is ook niet helemaal onlogisch (zie onder). Maar verder zijn we er wel uit...

Naschrift

Het kan ook eenvoudiger!:-)

$
\eqalign{
& T(t) = \left( {2t + \frac{1}
{t}} \right) \cdot \sqrt t \cr
& T(t) = 2t\sqrt t + \frac{1}
{{\sqrt t }} \cr
& T(t) = 2t^{1\frac{1}
{2}} + t^{ - \frac{1}
{2}} \cr
& T'(t) = 3t^{\frac{1}
{2}} - \frac{1}
{2}t^{ - 1\frac{1}
{2}} \cr
& T'(t) = 3\sqrt t - \frac{1}
{{2t\sqrt t }} \cr}
$

Ook nog een tip: kijk altijd eerst of je het functievoorschrift kan vereenvoudigen. Bijvoorbeeld door de haakjes weg te werken... Leermomentje?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 15 december 2018



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3