De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Smallest

 Dit is een reactie op vraag 87196 
Ik begrijp het toch niet helemaal. Waarom is v1/4(a-m)2. Verder neem ik aan dat s de wortel uit v is. Dan volgt uit m-2 = m-a dat s = a en dat is niet juist.

Ad van
Docent - dinsdag 11 december 2018

Antwoord

De grootheid $v$ is een som van kwadraten (gedeeld door $4$) en is dus groter dan of gelijk aan iedere individuele term.

Met $s$ kortte ik `smallest' even af, ook als stond er een $s$ (in plaats van $c$) in de definitie van `smallest'. En uit `aangenomen dat $a$ het kleinste getal is' volgt dus $s=a$.

kphart
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 11 december 2018



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3