De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Cos

 Dit is een reactie op vraag 87184 
Hoe kan ik weten wat x is dan? Nee sorry ik snap het nog steeds niet

Amber
3de graad ASO - dinsdag 27 november 2018

Antwoord

Via de acos of cos$^{-1}$ op je rekentoestel.
Je vind dan voor cos x =3/4 de waarde 0,722734248 rad. Dit is maar 1 oplossing. Je weet dat tegengestelde hoeken dezelfde cos hebben. Dus - 0,722734248 rad is ook een oplossing. Bovendien weet je dat je elke hoek mag vermeerderen met een willekeurig veelvoud van 2$\pi$ zonder dat de goniometrische getallen veranderen. Je krijgt dan:
$x=0,722734248 + 2\pi k$ of $x=-0,722734248 + 2\pi k$

Kun je nu eens zelf proberen cos x = -3/4 op te lossen?

js2
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 28 november 2018



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3