Loading jsMath...
 

De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Logaritmen

Waarom is a^{^a\log (x)} gelijk aan x?
Alvast bedankt voor de moeite!

Rafik
3de graad ASO - vrijdag 23 november 2018

Antwoord

Als a^{...}=x wat moet er dan op de puntjes staan? Anders gezegd: wat moet je als exponent nemen als je x wilt schrijven als een macht van a? Maar wacht 's even...

Was dat niet precies de definitie/betekenis van ^a\log(x)? Wat moet je als exponent nemen als je x wilt schrijven als een macht van a. Opgelost!

Er is geen ontkomen aan. Helpt dat?

Logaritme

\eqalign{g^a = b \Leftrightarrow {}^g\log (b) = a}



Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
vrijdag 23 november 2018



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics