De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Re: Vergelijkingen met complexe oplossingen

 Dit is een reactie op vraag 87010 
In mijn cursus is voornamelijk uitleg besteet aan de worteltrekking uit een complex getal. De formule van Moivre is ook kort ter sprake gekomen bij het verheffen van een complex getal met een reëel getal. Alvast bedankt!

Lore D
Student universiteit België - zondag 28 oktober 2018

Antwoord

Maar 1 is toch ook een complex getal? De modulus is 1 en het argument is 0.
Je kunt 1 dan schrijven als 1.e0i.
Door de gezochte oplossingen te schrijven als z = r.eia krijg je eerst
z3 = r3.e3ia en door dit te vergelijken met de schrijfwijze van het getal 1 leidt dit tot
r3 = 1 en 3a = 0 + k. 360 waarmee r = 1 en a = k.120
Bedenk dat r een reëel getal moet zijn en dat je het argument a eventueel in radialen geeft.

MBL
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 28 oktober 2018



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3