De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Functies met exponenten

 Dit is een reactie op vraag 8664 
Hoe kom je bij die laatste opdracht van (x^2/3)x=6 nou op (x^7/6)=6 ?? ik kom zelf niet op het antwoord.
kim

kim
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 18 maart 2003

Antwoord

Hallo,

x schrijf je als macht: x1/2

Bij het vermenigvuldigen van machten met gelijk grondtal tel je de exponenten bij elkaar op, dus x2/3 · x1/2 =
x4/6 + 3/6= x7/6.

x7/6 = 6
Nu links en rechts verheffen tot de macht 6/7. De exponent van x valt dan weg:

(x7/6)6/7 = 66/7
x = 66/7
x 4,6450

Als het nog niet duidelijk is... come back.

Pieter

pl
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 18 maart 2003



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3