De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Re: Re: Schets de kromme

 Dit is een reactie op vraag 86674 
Als ik die integraal uitreken kom ik uit op
(3/2)·sin2(2$\pi$)-(3/2)sin2(0)= 0 -0 = 0

Dus ofwel heb ik een fout gemaakt bij het uitrekenen ofwel klopt de formule niet. Voor de gebruikte afgeleiden verkreeg ik:
x'(t)= -3cos2(t)sin(t)
y'(t)= 3sin2(t)cos(t)

Hieruit verkreeg ik ook (dy/dx) = -3VK(y/x)
want (dy/dx)=-tan(t)

en (y/x) = sin3(t)/cos3(t)
(y/x) = (sin(t)/cos(t))3
(y/x)^1/3 = sin(t)/cos(t)

dus is de 3VK(y/x)= tan(t)

en (dy/dx)=-tan(t)= -3VK(y/x) (met 3VK bedoel ik de derdemachtswortel)

jonath
Student Hoger Onderwijs België - maandag 13 augustus 2018

Antwoord

Weet je dat eerste zeker? Ik kom uit op
$$
\int_0^{2\pi}a\sqrt{9\cos^4t\sin^2t+9\sin^4t\cos^2t}\,\mathrm{d}t
$$en met wat werk wordt dat
$$
3a\int_0^{2\pi}\sqrt{\cos^2t\,\sin^2t}\,\mathrm{d}t =
3a\int_0^{2\pi}|\cos t\,\sin t|\,\mathrm{d}t
$$denk aan de absolute waarde.
Je uitdrukking voor de afgeleide klopt, ik had me verkeken.

kphart
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 13 augustus 2018
 Re: Re: Re: Re: Schets de kromme 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3