De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Schets de kromme

Vlakke figuur F is het gebied dat ingesloten word door kromme K:
x^2/3+y^2/3 = a^2/3

1) schets de kromme
2) bepaal omtrek van figuur F
3) Bepaal de inhoud van het lichaam dat ontstaat door het wentelen om de y-as van de vlakke figuur

Ik begrijp niet goed hoe ik aan de schets van de kromme geraak. Bij het uitwerken va het functievoorschrift kom ik y= VK(a2-y2) Maar dit is volgens mij niet correct. Weet iemand hoe je dit moet oplossen ?
Met vriendelijk groeten,

jonath
Student Hoger Onderwijs België - vrijdag 10 augustus 2018

Antwoord

Die vierkantswortel klopt inderdaad niet, vul maar in.
Je kunt twee dingen doen:

1. Correct werken, je krijgt dan
$$
y=\pm(a^{\frac23}-x^{\frac23})^{\frac32}
$$2. Parametriseren: $x=a\cos^3t$ en $y=a\sin^3t$, met $0\le t\le2\pi$.
Met de parametrisering kun je punten plotten en dan de kromme schetsen.

kphart
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
vrijdag 10 augustus 2018
 Re: Schets de kromme 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3