De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Schets de kromme van deze vergelijking

 Dit is een reactie op vraag 86646 
Je hebt gelijk de juiste vergelijking is
f(x)=(a/2)·(e^(x/a)+e^-(x/a))=a·h·(x/a)

Het gaat dus om de algemene vergelijking van een kettinglijn.

jonath
Student Hoger Onderwijs België - donderdag 9 augustus 2018

Antwoord

En nog steeds staat er iets geks: wat betekent dat tweede $=$-teken?
Bedoel je dat de constante $h$ zo moet zijn dat
$$
\frac a2\left(e^{\frac xa}+e^{-\frac xa}\right)
$$gelijk is aan $a\cdot h\cdot \frac xa$? Oftewel aan $h\cdot x$?

kphart
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 9 augustus 2018
 Re: Re: Schets de kromme van deze vergelijking 
 Re: Re: Schets de kromme van deze vergelijking 
 Re: Re: Schets de kromme van deze vergelijking 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3