De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Re: Schets de kromme van deze vergelijking

 Dit is een reactie op vraag 86649 
volgens mij wordt er bedoeld na het laatste =teken dat
(x)=(a/2)·(e^(x/a)+e^-(x/a))=a·h(x/a) waarbij h(x/a) een functievoorschrift is om de hoogte te berekenen
Uiteindelijk kom ik dus uit dat y = (ex+e-x)/2= h(x)

Kan dit kloppen?

jonath
Student Hoger Onderwijs België - donderdag 9 augustus 2018

Antwoord

Dat lijkt me niet de bedoeling want in de eerste versie van je vraag waren $a$, $d$ en $h$ constanten. Dan kun je $h$ niet zomaar in een functie van $x$ veranderen.

kphart
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 9 augustus 2018



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3