De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Re: Toepassing van de integraalrekening

 Dit is een reactie op vraag 85792 
Beste,

Bedankt voor de snelle reactie. Ik neem aan dat als u zegt dat het antwoord niet geheel zuiver is dat dat dan zo is. Daarom heb ik de uitgever van het boek een mail gestuurd met de vraag of ze meer weten over de uitwerking van deze vraag.

Daarnaast stuur ik u foto's van de vraag uit het boek en het antwoord. Misschien kan het zo zijn dat mijn vraagstelling niet helemaal goed over is gekomen.

Op deze manier probeer ik erachter te komen waar de fout ligt (of de vraagstelling, uitwerking of antwoord).

U hoort van mij.

Erwin

Erwin
Student hbo - donderdag 8 maart 2018

Antwoord

Hallo Erwin,

Het is interessant om naar de voorgaande vraag 3 te kijken:

q85793img1.gif

Dit is dezelfde vraag met andere getallen. We lossen deze op dezelfde wijze op:

Wop kabel = -∫Fz·ds

Het gewicht van de kabel is 10 N/m. De zwaartekracht op s meter is 10s newton. We vinden:

Wop kabel = -∫10s·ds
Wop kabel = -5s2, s van 20 naar 0 meter:

Wop kabel = (-5·02)-(-5·202)
Wop kabel = 0 + 5·400
Wop kabel = 2000 J

Dit is gelijk aan het door het boek gegeven antwoord op vraag 3:

q85793img2.gif

Bij de volgende vraag 4 moet dus wel sprake zijn van een typfout in de gegevens of in het gegeven antwoord.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
vrijdag 9 maart 2018



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3