De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Vector

Als A = 2i + j + k, B = i - 2j + 2k en C = 3i - 4j + 2k, vind dan de projectie van A + C in de richting van B. Antw.: 17/3 hier kom ik ook niet uit, kunt u mij helpen.

ik zelf heb eerst a en b met elkaar opgeteld waarbij ik als antwoord 6i -7j-17k heb gekregen, maar als ik dit in de richting van b wil zetten is dit bij mij niet gelukt? enige idee

ester
Student hbo - zondag 28 januari 2018

Antwoord

1. Waarom tel je $a$ en $b$ op als in de som naar $A+C$ verwezen wordt?
2. De optelling klopt niet: $A+B=3\mathbf{i}-1\mathbf{j}+3\mathbf{k}$.
3. Wat bedoel je precies met "projectie in de richting van $B$"? Het lijkt me dat een projectie van een vector weer een vector is en niet een getal.

kphart
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 28 januari 2018
 Re: Vector 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3