De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Tot de macht 2x

Hoe bereken je exact wat (0,125)2x = √32?

ja
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 14 januari 2018

Antwoord

Met behulp van logaritmen gaat het prima:
$$
0{,}125^{2x}=\sqrt{32}
$$wordt
$$
2x\cdot\log0{,}125 = \log\sqrt{32}
$$Nu gebruiken dat $0{,}125=2^{-3}$ en $32=2^5$ om alles uit te drukken in $\log2$; dan zul je zien dat $x$ exact te bepalen is.

kphart
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 14 januari 2018



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3