De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Projectie kromme in XY-vlak

Kromme K x2+y2+z2-2x-4y-2z-11=0 en z= x2+y2-5
  • Bepaal de cartesische vergelijking van de projectie in het xy-vlak.
In het xy-vlak is z=0 maar waarom moet je in de eerste vergelijking x2+y2+z2-2x-4y-2z-11=0, z vervangen door x2+y2-5 om tot dit op te lossen?

Arne D
Student Hoger Onderwijs België - vrijdag 12 januari 2018

Antwoord

Dat in het $xy$-vlak geldt dat $z=0$ heeft niets met het probleem te maken. Het gaat er om de snijkromme te bepalen en hem dan het $xy$-vlak in te projecteren. Dan wil je $z$ elimineren en dat doe je door de tweede vergelijking in de eerste in te vullen. Je krijgt dan iets waar $x$ en $y$ aan moeten voldoen en dat geeft meteen de vergelijking van de projectiekromme in het $xy$-vlak.

kphart
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
vrijdag 12 januari 2018



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3