|
|
\require{AMSmath}
Goniometrische vergelijking oplossen
Hallo,
Ik heb een kort vraagje, in mijn antwoordenboek staat namelijk dat $\cos(2t-\pi)$ hetzelfde is als $\cos(2t+\pi)$. Ik snap niet hoe ze daarop komen? Komt het door de algemene regel dat $\cos(-A) = \cos(A)$? In dit geval zal het dan toch $\cos(2t-\pi) = \cos(-(2t-\pi)) = \cos(-2t+\pi)$ zijn in plaats van $\cos(2t+\pi)$? Alvast bedankt! :)
Groetjes Cindy
Cindy
Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 7 oktober 2017
Antwoord
Hallo Cindy,
De periode van cosinus is $2\pi$. Dat betekent bijvoorbeeld dat voor elke $x$ geldt dat $\cos(x)=\cos(x+2\pi)$. In het bijzonder ook als $x=2t-\pi$.
Met vriendelijke groet,
|
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 7 oktober 2017
|
|
home |
vandaag |
bijzonder |
gastenboek |
statistieken |
wie is wie? |
verhalen |
colofon
©2001-2024 WisFaq - versie 3
|