De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Berekenen macht en log

Hoe moet ik dit berekenen, zonder ZRM?

$
\eqalign{\frac{{3^{{}^a\log (5)} }}
{{5^{{}^a\log (3)} }}}
$

Vannes
3de graad ASO - zondag 7 mei 2017

Antwoord

Neem de $a$-logaritme van de breuk en gebruik de rekenregels voor logaritmen, zoals ${}^a\log\frac pq={}^a\log p - {}^a\log q$ en ${}^a\log x^p=p{}^a\log x$.
Aan het eind moet je de $a$-tot-de-macht-de-uitkomst nemen.

kphart
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 7 mei 2017



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3