De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Kansrekening

Beste,...

In een doos zitten kaartjes waarop getallen van 3 cijfers geschreven staan. Voor het eerste cijfer zijn er 4 mogelijkheden : 1,2,3,4. Bij lukraak een kaartje nemen is de kans op een kaart met
eerste getal 1 = 0,425
voor eerste cijfer· 2 = 0,25
voor · 3 = 0,20
voor · 4 = 0,125

Bereken de kans waarbij het eerste cijfer even is en de kans waarbij het getal kleiner is dan 400.

De antwoorden zijn respectievelijk 0,375 en 0,875

Bij a dacht ik dan gewoon het product te nemen van 0,25 en 0,125 maar dit klopt niet. b snap ik helemaal niet.

MVG

Jaris

Jaris
3de graad ASO - maandag 10 april 2017

Antwoord

Je eerste gebeurtenis is de vereniging van twee disjuncte gebeurtenissen: begint met $2$ en begint met $4$. Je mag de kansen dus optellen.
Bij de tweede gebeurtenis kun je ook optellen.

kphart
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 10 april 2017



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3