De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Re: Voor welke waarden van a raakt de grafiek de x-as?

 Dit is een reactie op vraag 84252 
Bedankt voor het snelle antwoord. Ik was vergeten dat ik bij het maken van een afgeleide een variabele anders dan variabele x moet zien als een getal. Daardoor ging het berekenen van de afgeleide fout.
Uit x2 + 2x = 0 volgt x = 0 of x = -2.
fa(0) = (02 + a)/(x+1) = 0 geeft a = 0.
fa(-2) = ((-2)2 -2a + a)/(x+1) = 0 geeft a = 4.
De grafiek raakt dus alleen de x-as bij a = 0 en a = 4.
Is deze uitwerking correct?

Mario
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 10 april 2017

Antwoord

Volgens mij is het helemaal goed. Zoiets kan je zelf mooi controleren met bijvoorbeeld een grafiekenprogramma:

q84253img1.gif

q84253img2.gif

Zie bijvoorbeeld Wiskit

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 10 april 2017



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3