De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Snijpunt(en) van twee grafieken

Hallo, ik zit hier met een vraag waarbij ik de oppervlakte moet berekenen tussen de twee grafieken. Alleen zit ik vast bij het vinden van de snijpunten.
De functievoorschriften zijn f(x) = 10ex en g(x) = 2e2x

Elyor
Student universiteit - zondag 5 maart 2017

Antwoord

Er is één snijpunt:

$
\eqalign{
& 10e^x = 2e^{2x} \cr
& 2e^{2x} - 10e^x = 0 \cr
& 2e^x (e^x - 5) = 0 \cr
& 2e^x = 0\,\,(v.n.) \vee e^x - 5 = 0 \cr
& e^x = 5 \cr
& x = \ln (5) \cr
& y = 50 \cr}
$

Het snijpunt is S$
\left( {\ln (5),50} \right)
$

q83996img1.gif

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 5 maart 2017



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3