De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Rekenen met wortels

Hoe herleid je √((1 - x2)/(1 + x)2) tot de vorm √((1 - x)/(1 + x)) ?

Samant
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 29 november 2016

Antwoord

Denk aan je merkwaardige producten!

$
\eqalign{\sqrt {\frac{{1 - x^2 }}
{{(1 + x)^2 }}} = \sqrt {\frac{{\left( {1 - x} \right)\left( {1 + x} \right)}}
{{(1 + x)^2 }}} = \sqrt {\frac{{1 - x}}
{{1 + x}}}}
$

Helpt dat?

Zie Wat zijn merkwaardige producten?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 29 november 2016



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3