De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Driehoeksmeetkunde vergelijking cos en sin

beste
ik kan volgend bewijs maar niet leveren.
a+b+c = $\pi$

bewijs
cos2 a + cos2 b - cos2 c = 1 - 2 sin a . sin B . sin c

vriendelijke groeten peter

bart
3de graad ASO - woensdag 19 oktober 2016

Antwoord

Wanneer je een rechthoekige driehoek tekent met zijden 3, 4 en 5 waarbij hoek(C) = 90° en hoek(A) tegenover de zijde met lengte 4 ligt, dan geeft de formule
(3/5)2 + (4/5)2 - 02 = 1 - 2 . 4/5 . 3/5 .1 ofwel 1 = 1/25 hetgeen me onjuist lijkt.
Heb je de opgave correct overgenomen, is dus de vraag?

MBL
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 19 oktober 2016
 Re: Driehoeksmeetkunde vergelijking cos en sin 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3