De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Herleiden

Hallo ,

Kunt u mij helpen met een som waar ik niet uitkom?
Hij volgt:

Herschrijf de onderstaande formules.
P= 100x(1 - 0,61t)-50 x t x 0,61t
Deze formule is te herleiden tot de vorm
P= a+ ( b x t + c)x 0,61t
Bereken de waarde van a, b en c

Dilara
Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 9 juli 2016

Antwoord

Dat gaat zo:

$\eqalign{
& 100 \times (1 - {0,61^t}) - 50 \times t \times {0,61^t} \cr
& 100 - 100 \times {0,61^t} - 50 \times t \times {0,61^t} \cr
& 100 + ( - 50 \times t - 100) \times {0,61^t} \cr
& a = 100 \cr
& b = - 50 \cr
& c = - 100 \cr} $

Welke stappen begrijp je wel of niet. Kan je dit zelf bedenken?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 9 juli 2016
 Re: Herleiden 
 Re: Herleiden 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3