De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Herleiden

 Dit is een reactie op vraag 82554 
Ik snap niet waarom we moeten beginnen met $100−100x61^t$?
Heel erg veel bedankt nog!

Dilara
Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 9 juli 2016

Antwoord

$\eqalign{
& 100 \times (1 - {0,61^t}) - 50 \times t \times {0,61^t} \cr
& 100 - 100 \times {0,61^t} - 50 \times t \times {0,61^t} \cr
& 100 + ( - 50 \times t - 100) \times {0,61^t} \cr
& a = 100 \cr
& b = - 50 \cr
& c = - 100 \cr} $

Je werkt eerst de haakjes weg. Dat doe je omdat er tussen de haakjes verschillende soorten termen staan. Die $1$ geeft $100$ (een constante) en die $-0,61^t$ geeft een formule met de variabele. Op deze manier kan je dan de termen sorteren en/of bij elkaar nemen.
Helpt dat?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 9 juli 2016



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3