Loading jsMath...
 

De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Partiële integratie

 Dit is een reactie op vraag 82227 
Ja, de eerste stap lukte me wel. Nadien deed ik zoals u het gezegd heeft: breuksplitsing.

Als eindresultaat kreeg ik: -ln⁡(x)/(x+1) -ln⁡(x+1)+ln⁡(x)+c

Is dit wel degelijk juist?

Ik ben aan het twijfelen wegens een app die me steeds een andere uitkomst weergeeft.

sophie
3de graad ASO - vrijdag 20 mei 2016

Antwoord

Je antwoord klopt; dat kun je controleren door het weer te differentieren. Misschien heeft die app hetzelfde antwoord iets anders opgeschreven, bijvoorbeeld via
\ln x-\ln(x+1) = \ln\left(\frac{x}{x+1}\right)

kphart
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 21 mei 2016



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics