Loading jsMath...
 

De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Vergelijkingen met haakjes

Hallo,

Ik heb een vraagje over een antwoord van een opdracht in de examenbundel die ik niet snap.
Je moet dus twee formulen met elkaar vergelijken;
L-110 = 45.4 + 0.89 x (L - 152.4)
En dan staat er dat je eerst de haakjes moet wegwerken, en er staat:
L - 110 = 45.4 + 0.89 x L - 0.89 x 152.4
En dan gaat het zo verder en kom je uit op een goed (ook met rekenmachine) antwoord L = 176,67 cm.

Mijn vraag is waar komt die andere 0.89 vandaan? Ik snap dat echt niet. Ik weet dat er een 0.89 staat, maar hoe kan er ineens nog een 0.89 bij?

Ik hoop dat u mij kan helpen, alvast bedankt!

Gr, nina

Nina
Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 20 mei 2016

Antwoord

Hallo Nina,

Dit is het 'haakjes wegwerken'. Vergelijk dit maar met:

3 × (2+4) = 3 × 6 = 18

Dit is ook:

3 × 2 + 3 × 4 = 6 + 12 = 18

Een voorbeeld om dit duidelijk te maken:

In een zakje zitten 2 dropjes en 4 pepermuntjes (dus 2+4 snoepjes). Je hebt 3 zakjes. Dus: 3 keer 2 dropjes en 3 keer 4 pepermuntjes, dus:

3 × 2 + 3 × 4 snoepjes totaal.

OK zo?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
vrijdag 20 mei 2016



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics