De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Hoek tussen twee vectoren

Hoe bereken ik de hoek tussen de volgende twee vectoren?
OA=(-1,1,-1) en OB=(3,4,7)

Freek
Leerling mbo - woensdag 5 maart 2003

Antwoord

De lengte van de ene vector is 3 en van de andere vector 74.
Je kunt nu werken met het inwendige product van de twee vectoren (ik veronderstel nu maar dat je daar iets van af weet; zo niet, kom dan maar terug met je vraag).
Je krijgt: -1·3 + 1·4 + -1·7 = 3 . 74 . cosa.
Je kent nu dus cosa en daarmee a

Zie vraag 5978

MBL
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 5 maart 2003



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3