De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Re: Het laatste cijfer

 Dit is een reactie op vraag 77999 
Sorry, ik bedoelde inderdaad 31206 te zeggen.
Mijn vraag is eigenlijk waarom eindigt 31206 op een 1?
Dank.

Martin
Ouder - zaterdag 2 april 2016

Antwoord

34 = 81.
Vermenigvuldig nu eens een aantal keren 81 met zichzelf.
Dus 31204 = (34)301 = 81301 eindigt op een 1 en dus
eindigt 31206 = 31204 x 32 op een 9.

MBL
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 2 april 2016



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics