De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Hoe moet je hoeken berekenen?

Hallo,

Ik snap niet echt hoe je hoeken moet berekenen in bijvoorbeeld een driehoek. Ik weet wel de regels ( bijv hoekensom driehoek enzo) maar hoe je die daarop toepast niet. Deze vraag bijvoorbeeld komt vaak in mijn boek voor maar geen idee hoe ik hem moet berekenen:

"In driehoek ABC is hoek A=112 graden, hoek C=45 graden en BD is de bissectrice van hoek B. Bereken hoek D1 en D2."

alisha
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - zaterdag 26 maart 2016

Antwoord

q77997img1.gif

In het plaatje zijn wel 3 driehoeken te ontdekken. De som van de hoeken in een driehoek is steeds 180°. Met $\angle A$=112° en $\angle C$=45° is $\angle B_{12}$=23°. Dat geeft $\angle B_1$=11,5° en $\angle B_2$=11,5°.

Kan je 't dan verder afmaken?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 26 maart 2016
 Re: Hoe moet je hoeken berekenen? 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics