De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Ontbinden in priemfactoren

 Dit is een reactie op vraag 77007 
Dank u wel u snelle reactie.
Maar ik snap wortel vereenvoudigen dmv priemgetallen nog niet helemaal.
Stel je heb √200 = √(23.52.1) en wat moet ik dan onder de wortel trekken de 2 of 5? en moet ik dan altijd een 2 uit de worteltrekken?
Ik zit brugklas vwo

Maikel
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - vrijdag 4 december 2015

Antwoord

Je kunt alle factoren die dubbel voorkomen (dus 22 en 52) uit de wortel 'trekken'.

√200=√(23·52)=√(22·52·2)=2·5·√2=10√2

Handiger (maar eigenlijk hetzelfde) is:

√200=√(100·2)=10√2

Snap je?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
vrijdag 4 december 2015
 Re: Re: Ontbinden in priemfactoren 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3