De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Re: Bewijs uit het ongerijmde

 Dit is een reactie op vraag 76724 
De vraag is niet of a2deelbaar is door 7 maar;

Als a2 deelbaar door 7
Dan a deelbaar door 7

Stel me aub geen tegenvraag. Daar heb ik geen tijd voor. Als het niet lukt om me van bewijs te voorzien laat dan maar zitten.

edward
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 3 november 2015

Antwoord

Je wilt (door op een tegenspraak uit te komen) bewijzen dat als g2 deelbaar is door 7, dat g dan ook deelbaar is door 7.
Neem daarom eens aan dat g niet door 7 deelbaar is. Dan volgt dat g2 ook niet door 7 deelbaar is, waarmee je de tegenspraak al hebt.
Als bijv. r = 6, dan is r2 = 36 toch niet deelbaar door 7?
Als bijv. r = 3, dan is r2 = 9 en dus niet deelbaar door 7.
Doe dit ook voor de vier andere mogelijkheden voor r.

MBL
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 3 november 2015
 Re: Re: Re: Bewijs uit het ongerijmde 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3