De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Twee dezelfde onbekenden in een vergelijking

Ik moet voor mijn tentamen hydraulica een situatie oplossen waarbij ik verschillende energieniveaus moet berekenen. Nu kom loop ik het laatste onderdeel tegen een probleem aan.

Ik heb een hoogte x. Deze x moet ik weten.
De vergelijking welke ik heb gemaakt uit eerdere gegevens is: 48 = 6.344 + 0.086 · x + x

Hoe weet ik dus wat x is? Dit zijn dus twee dezelfde onbekenden in een vergelijking.

Ik hoor graag van jullie. Alvast bedankt!

Wesley
Student hbo - woensdag 19 augustus 2015

Antwoord

Je zou juist blij moeten zijn met twee dezelfde onbekenden in een vergelijking.

Die $0.086x$ en $x$ kan je optellen. Dat is dan samen $1.086x$.

$48 = 6.344 + 0.086·x + x$
$48 = 6.344 + 1.086·x$
$41.656 = 1.086·x$
$\eqalign{x=\frac{41.656}{1.086}\approx38.357}$

Zoiets?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 19 augustus 2015



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3