De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Gebruik log en antilog

Dag Wisfaq,
Ik zie in een Amerikaanse cursus volgend probleem staan:
Use common logarithms to approximate :
N= (68.5)(3√(3.24)
Ik werk uit
LogN=log (340·721/3)
LogN= log(1414,45698)
LOgN=3,150589743
LogN= 3+0.150589743
N= 103,150589743
N= 1414,45698 wat het uitgerekende eerste getal weergeeft.
IK zie in de oplossing N=101 staan ...
Wat loopt er mis?
Groeten,
Rik

Rik Le
Ouder - zaterdag 4 juli 2015

Antwoord

Beste

log N = log(68,5.3√3,24)
log N = log(68,5) + 1/3 · log(3,24)
log N = 1,83569 + 1/3 · 0,510545
log N = 1,83569 + 0,170182
log N = 2,005872
N = 102,005872 = 101,361316

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 4 juli 2015
 Re: Gebruik log en antilog 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3