De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Differentiëren

Ik ben een HBO-student. Ik wil graag weten hoe ik deze som moet differentiëren.

f(x)= √2· x2 + (√2· x2)2 + √e

s
Student hbo - zondag 12 april 2015

Antwoord

Eerst maar 's de haakjes wegwerken, denk ik en dan de rekenregels toepassen:

$
\eqalign{
& f(x) = \sqrt 2 \cdot x^2 + \left( {\sqrt 2 \cdot x^2 } \right)^2 + \sqrt e \cr
& f(x) = \sqrt 2 \cdot x^2 + 2 \cdot x^4 + \sqrt e \cr
& f'(x) = 2\sqrt 2 \cdot x + 8x^3 \cr}
$

Meer moet het niet zijn...Helpt dat?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 12 april 2015
 Re: Differentiëren 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3