De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Re: Kans op een keer 6

 Dit is een reactie op vraag 75275 
Ja ik snap het, maar we hebben dat nog niet geleerd, dus dat zal ik niet op het examen mogen gebruiken Is er nog een andere manier?

Sofie
2de graad ASO - zaterdag 28 maart 2015

Antwoord

Je gooit 10 keer met een dobbelsteen en je wilt de kans berekenen op 1 keer een zes en 9 keer geen zes.

Stap 1.
Bereken de kans voor een bepaalde volgorde:

$\eqalign{P(6NNNNNNNNN)=\frac{1}{6}\cdot\frac{5}{6}\cdot\frac{5}{6}\cdot\frac{5}{6}\cdot\frac{5}{6}\cdot\frac{5}{6}\cdot\frac{5}{6}\cdot\frac{5}{6}\cdot\frac{5}{6}\cdot\frac{5}{6}}$

Stap 2.
Hoeveel volgordes kan je maken met 1 zes en 9 niet zessen?
Dat kan op 10 manieren!

Dus de kans op 1 zes is dan gelijk aan:

$
\eqalign{P(1\,zes)=10 \cdot \frac{1}{6} \cdot \left( {\frac{5}{6}} \right)^9}
$

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 28 maart 2015
 Re: Re: Re: Kans op een keer 6 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3