De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Kwadrateren van functie met meerdere variabelen met breukmachten

Beste mensen van wisfaq, wie kan mij met het volgende helpen?

f(x,y)= (ax-(1/2)by-(3/4))

Hoe kwadrateer je deze functie? a2x-1y-(3/2) klopt niet zeker?

Matteo
Student universiteit - maandag 23 februari 2015

Antwoord

Het klopt bijna, het lijkt alleen of de $b$ verdwenen is, dus
$$
a^2 x^{-1} b^2 y^{-\frac32}
$$
geheel volgens de regels van machtsverheffen: $(ab)^2=a^2b^2$ en $(a^p)^2=a^{2p}$.

kphart
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 23 februari 2015



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3