De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Wortelvergelijking

hallo,

ik heb een vraag over een som of ik het goed of fout heb gedaan. In het antwoordenboek staat dat x=5 is.

het gaat om som: $\sqrt{x+4}=x-2$

mijn uitwerking is:

x+4=(x-2)2
x+4=(x-2)(x-2)
x+4=x2-2x-2x+4
x+4=x2-4x+4
+4=x2-3x+4
x2-3x=0

Alvast bedankt.

ela
Student hbo - woensdag 18 februari 2015

Antwoord

Bij het naar rechts brengen van de $x$ gaat het mis: $x+4=x^2-4x+4$ wordt $4=x^2-5x+4$.

kphart
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 18 februari 2015



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3